Aug 11, 2010, 8:50 PM

Аз бях твоят грях 

  Poetry » Love
717 0 7

(по Е. Звягинцева)

 

Ти помниш ли? Показвах ти на картата

на островите мъничките точки...

В красива черна рокля бе хазартна...

и всичко, май, от стиховете почна...

 

Под златото на твоя нежен залез

разказваха ми приказки ракитите...

Ти бе медал... а аз пък бях ти наниз...

Аз бях ти жажда... ти - вино ненапито...

 

Романът наш бе бяла серенада...

Бях земен, а във небеса живях...

Бях твоят приз... Ти - моята награда...

Бе моят стих... а аз бях твоят грях...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??