Oct 11, 2013, 11:59 PM

Аз и Ти / Сред оня свят от хубост побелял 

  Poetry » Other
537 1 10


Аз и Ти / Сред оня свят от хубост побелял

 

когато си отиде радостта

(за някои

не винаги

е безнадеждно!)

храната не лети, а е храна,

която се яде прилично и прилежно

 

бе смешно

да омажеш с крем

лицето на намусеното време

и то да се засмее, като теб и мен,

забравило (уви!) че вече сме

съвсем големи

 

ех, свещите по тортата

са повече от светлините

в любимата ни уличка

от спомена

за най-любимия квартал;

там

някога надвиквахме

с нестройните си гласове  “Щурците”

сред оня свят от хубост побелял

 

но виж се само: колко ти отива

зашепената радост

на доказан беладжия,

празнуващ както в детството си

смяната на възрастта

усмивката дано не се измие

...

я дай и другата страна

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??