Jun 4, 2011, 9:24 PM

Аз знам 

  Poetry » Love
882 0 5

Аз знам

 

 

Ще си тръгна с лъчите на първото слънце.
Ще отида зад девет гори тилилейски.
Знам, във сърцето ти сял съм го, зрънцето...
Една самодива... изпита... по змейски...

Ако ме любиш, запази ме в сърцето си!
Запази ме... като морския бриз...
Запази ме в очите!  И предай на детето си...
Една Обич... Стих... и ескизи...

Ако изгаряш... ме изпъди от съня си...
Подпъни я вратата! Пусни го и кучето!
Невъзможното "нас" преплаквам в стиха си...
Кръстопътища... и Неслучване...

Като Калина, в македонската песен,
ще ме следиш и влюбена, и луда...
Ще кипнеш с виното на златната ми есен
и, ако е рекъл Бог, ще бъде чудо!

А ако взема че си тръгна с песента си
и твойте тихи нощи пак посърнат,
аз знам, че ще ме искаш във съня си...
Аз знам, че ще ме викаш да се върна...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??