Jul 19, 2023, 12:41 PM

Баща на думи 

  Poetry
193 4 2

БАЩА НА ДУМИ

 

Когато вдига много шум, човекът просто оглупява,
отиват си по своя друм възторзи, почести и слава,
и стават смешни изведнъж илюзиите за значимост,
нетрайни като летен дъжд, след който няма да ни има,
какво си пил, какво си ял, какво си пял и изговорил? –

 

мигът ни в Божията кал отлита в тихите простори,
там векове ще си мълчим, и никой няма да ни помни,
и аз, тъй смешно незначим, се питам в стихове нескромни –
Баща на думи – не една, оставих ли в снега пъртина?
В благоговейна тишина дойдох, живях – и ще отмина.

 

26 януарий 2021 г.
гр. Варна, 6, 35 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това са най-ефимерните илюзии...

    и стават смешни изведнъж илюзиите за значимост,
  • Така е! Скромността краси човека! Следата, оставена от него е показател за неговите качества! Поздравления!
Random works
: ??:??