Oct 19, 2016, 11:51 AM

Бащина стряха 

  Poetry » Other
315 0 0

Ровя във пясъка, ровя.

Мечтая.

Малка тенжерка с руни по края.

Как е изпаднала тук в пустошта?

Няма си даже свестни крила.

Топла усмивка.

Страстна целувка.

Пясъчна утрин – звездна милувка.

Коледна песен в простора излита.

Нетърпеливо тъпчат конски копита.

Влита в прозореца гълъбче бяло.

Вмества се, пърха пред огледало.

Носи  духа на пролетна свежест.

Няма я вече зимната прелест.

Смело кокиче цъфти онемяло.

Връзва се мартеничка – тяло във тяло.

Гони вятърът тих – одеяло.

Прашна пътека извива снага.

Бащина стряха отваря врата.


 

© Симеон Пенчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??