May 31, 2008, 4:14 PM

Без Думи 

  Poetry
1035 0 4
Дълго гледах през прозореца
как хлъзгавият изгрев ми мълчи.
Изпуших няколко цигари,
обличах слънцето си в дим.

Утрото се стече някак кухо
по огледалната повърхност на земята.
Остриета-кънки злобно се забиха
във липсващото слово на поета.

Стъклените думи, разбити на парчета,
Крехки бяха, молещи... за прошка, за утеха.
За някой, в който влюбени гордо да съществуват
и на листи отпечатани запомнени да бъдат.

Животът бързо тичаше, а думите растяха
при лекичко примигване във ежедневен тласък.
Лицата си изгубиха, желанието повехна,
във пясък се превърнаха и тихичко изчезнаха...

© Светослав Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??