Aug 25, 2023, 10:50 AM

Без лицемерие, моля! 

  Poetry » Phylosophy
395 2 6

Вдъхновена бях от : https://otkrovenia.com/bg/stihove/kurs-po-licemerie

 

 

След базов курс по лицемерие,

се питам пак, дали, кога и как.

Ще станем хора с намерение,

да бъдем истински все пак.

                                                                      

И как животът друг да бъде,

без лицемерие, лъжи, поквара.

Да те обича някой без да съди

и да те вкарва в дива надпревара.

 

Защо ли алчна завист ни тормози,

защо сравняваме и мерим пак?

Защо доброто харчим за залози,

кой  колко гадно ще подложи крак.

 

Защо когато хванал си метлата

и искаш твоя двор да изметеш,

съседът хвърля ти боклук с лопата

и иде ти от гняв да изревеш.

 

Изринах пътьом аз лъжи- купчини.

И спрял съм вече много злобни псета.

Отивам другаде, но  моля те, кажи ми

с мене ли си, далеч от суета превзета.

 

На всеки ъгъл има курс по лицемерие,

предлагат каталози с изискани лъжи.

Не се поддаваш, браво, поздравление!

По пътя ни човешки истината най тежи!

 

Благодаря на Таня Георгиева за вдъховението!

© Люси Атанасова All rights reserved.

Записах се на курс по Лицемерие
и най-напред научих грозна истина –
в емоциите кредит на доверие
не ти гласуват, щом покажеш искреност.
На никой не му трябва честността ти – ...
  2682  28  31 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Гош. Успех и на теб. От трите твои творби, кафето най ме грабна.Гласувах още при първия прочит😊
  • Няма, какво да го мисля, на този етап само тук бих дал глас и го правя.
    Успех!
  • Благодаря, Ники 😊
  • Успех, Люси!
  • Благодаря 😊
  • На този етап, този стих ми е фаворит определено.
    Засега пасувам с гласуването, но когато дойде момента, ще преценямам според творбите, защото държа всеки глас да ми е заслужен.
    Предпочитам (и съм го правил) да не дам нито един, но да не го правя просто защото трябва да се отърва от тях, или да се подмажа на някого!
    Поздравявам те и пожелавам от сърце успех.
Random works
: ??:??