БЪЛГАРИЯ
/ За всички извън БЪЛГАРИЯ /
Една сълза гори ме неизлята -
солта таена покрай слънчев бряг.
Шепа пръст от теб РОДИНО СВЯТА
в хартийка свих с парче душа !
Но глътка въздух как се взима,
от най-красив копринен свод,
най-свят - на моята РОДИНА,
най-синята искра на мой живот !
Най-топъл дъх в най-люта зима,
най-сладка глътка в бащин кът!
Живец един от теб, РОДИНО -
над люлка дъх за първи път !
И всеки миг край мен отмина...
Излях сълзата ! И опари я -
душата ми начупена, РОДИНО !
Парченцето остана във БЪЛГАРИЯ !!!
03.02.07....
© Ивайло Яков All rights reserved.