Nov 26, 2020, 10:21 PM

Частици есен в мехлем за рани 

  Poetry
307 1 5

Мъглата бе разстлала тишина

и капчици вода се гонят неми.

Отблясъци от бегла светлина,

разкъсват се – в пространството ранени.

Поех си дъх, но ледена тъма

просмука се в душата ми сломена.

Не беше само гъстата мъгла –

диханието ми мълчи пленено.

Протягайки ръката осъзнах,

как сивото обземаше дланта ми.

Частици есен в шепата събрах–

от тях ще сътворя мехлем за рани!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??