Apr 15, 2024, 7:00 PM

Часът е 7 

  Poetry
77 1 3

ЧАСЪТ Е 7

 

.. най-смислените мои часове започват вечер – някъде към седем,

натискам си моливчето "Б-2"! – монах, върху хартията приведен,

вторачен в отлетялото си днес, записвам невъзможното си утре –

и ви изпращам светлата си вест през windows-а на вашите компютри,

и – пълен непрокопсаник, живях – неприложим със простите си думи,

 

събрах ви две-три шепи звезден прах, че да огрея мъчните ви друми,

на дъхче от дълбокия Безкрай, във който ние всички ще потънем,

със вас делих и своя чер кравай, и болката във моя стих безсънен,

не знам дали молитва ви чета, или ви пея с пролетния птичък? –  

не искам вече друго от света, освен едно – все тъй да ви обичам.

 

14 юний 2019 г.

гр. София, 19, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??