Nov 13, 2006, 11:17 AM

Да можехме само 

  Poetry
580 0 2

Да можехме само

Тази вечер да сме заедно

Тази вечер натрапила се в стаята ми

С дъх на канела и ябълки

И съм сам

Облегнат на стената

Захапал здраво единствената

Останала причина да продължавам

Да се опитвам да те опозная

 

Единственото

Желание

Да се надявам

 

Къде е тетрадката ми сега

Да нарисувам увяхнало цвете

Букет от предателства

Сенки

Предмети

Понятия

Всяко от нещата с дадено

Име

Номер

Звание

Код

Или просто едно от нещата

Които ми даде

Едно от разочарованията

Които си разменихме

Когато бяхме заедно

 

Да можехме само

Да се видим отстрани

Как страдаме

Окапваме

И се държим за ръце

Приятели

Всеки търси възможност да избяга

Да се махне

Да се прибере в стаята си

И да си каже...

 

Да можехме само

Тази вечер да сме заедно

Да отворим подаръците си

Пълни с още едно „Надявам се”

Защото само това ми остана

На мен

Глупака

 

12.11.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??