Dec 22, 2012, 11:55 AM

Дали искам да свърши света 

  Poetry » Civilian
680 1 7

Дали искам да свърши света?

 

 Да! Аз искам да свърши света!

Онзи, пошлия, който създадохме...

Онзи, в който със лека ръка

красотата край нас разрушавахме!

Да! Аз искам да свърши света!

В който хората с маски протрити,

притъпили всички сетива,

на достойните сриват мечтите!

Този свят, в който сме се оплели

във порочни и сложни матрици,

свят на алчност и користни цели,

ръководен от дребни душици!

Искам, искам да свърши света!

Щом не можеме да се пречистим,

да отворим смирено сърца,

да се борим за святата истина...

Боже, колко още бих изписала!...

Ако можех света да обърна...

И надеждата, вярата, смисъла,

любовта към живота да върна!

Да я върна на тези, които

ужким живи край мене стоят,

а отдавна са мъртви душите им

и превръщат земята във Ад!

Дето скъсали своите корени,

във сърцата си сеят омраза,

и от нисшите чувства поробени

с тъмнина всички други наказват...

Да, аз искам да свърши света,

в който няма я вярата в Бог,

в който не съществува мира 

и за пример е всеки порок!

... А тъй малко е нужно да можем

сетивата да освободим,

и света, вътре в нас, ужким сложен

с доброта и любов да спасим!

И тъй простичко би било всичко!...

Дните никому не ще са вечни!

Но докато сме тук – да  обичаме!

Помежду си да бъдем човечни!

Да прогледнеме с нови лица!

Да умеем да бъдем щастливи!

Да отворим очи, и сърца 

за нещата значими, красиви!...

Не! Не искам да свършва света!

Искам просто... да го променим!

И със Вяра, Любов, Доброта

свят по-хубав да си изградим!...

 

Павлина Соколова

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да бъде!
  • Поздравления,грабна ме! Написано е с такова истинско чувство....Браво!
  • Чудесно е посланието ти, Павлина!
  • Благодаря на всички, минали оттук! Светли празници!
  • И със Вяра, Любов, Доброта
    свят по-хубав да си изградим!...

    Хубав порив, Алис!
  • И много болка и разочарование, и много вяра има в това стихотворение! Да направим света по-добър! От нас зависи! Светли празници, Павлина!
  • Сега е момента
    Дано бъде по- добър този нов свят.
    Чудесна позиция, поздравявам те!
Random works
: ??:??