Денят е ден, защото се усмихваш.
Денят е нощ, когато ме целунеш.
Денят не съществува, когато в теб потъвам.
Денят е само увертюра към
безлунна, безпътна, безцветна
наша любовна мелодия.
Денят е като огледало,
в което няма отражение.
Денят прегръща тебе вместо мен.
Денят е на нощта единственото поражение.
Денят ми вечно те целува,
затвориш ли очи във друго време.
Денят ми страда за нощта
и всичко ми е нощ на мене.
Защо денят тъмнее в стаята?
© Елица Златанова All rights reserved.