Jun 19, 2023, 7:08 AM

Диагноза 

  Poetry » Phylosophy
319 3 3

Задобрявам. Озъртам се гузно–

никой стъпките не отброява.

Изтрезняла, луната оцъкля

изражение сребърнобяло.

 

Неразумно ще бъде да тичам.

Равномерното темпо безшумно

преимуществата удвоява.

Не открехвам врата на страха си—

 

преизподни под мен да подгрява.

Забраних си надежди безплодни,

изолация читава сложих

и перде пред очите, за грация.

 

Медитирам с усилия сетни.

Изненада— и днес не умирам.

Диагноза тотално безцветна

с ветровито-дъждовна прогноза.

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??