Nov 23, 2011, 4:51 PM

Дионея 

  Poetry
902 1 12

Какъв цвят са очите ти, любима, разкажи ми,

че щом те доближа, пропадам в тях подобно в бездна.

Изчезват от живота ми секунди и години,

а всяка капка воля е амнезно безполезна.

 

 Какъв цвят са косите ти? Прощавай, че досаждам,

 но плиснеш ли ме с тях, съм най-блаженият удавник.

Светът предава богу дух и мигом пак се ражда

в потайното дихание на техните меандри.

 

Какъв цвят е сърцето ти, кажи ми, Дионея,

че къс по къс сърцето ми погълна скоротечно?

Не ме осъждай, че след теб опитвам да живея -

нали на теб дължа, че вътре ми е без-сърдечно.


http://hobbykafe.com/nasekomoyadni/dioneya-venerina-muholovka-dionaea-muscipula-opisanie-otglezhdane/

© Владо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??