Jan 14, 2010, 4:13 PM

Днес и сега 

  Poetry » Phylosophy
1107 0 5

Днес и сега




Малцина са умеещите да живеят днес...

А повечето хора готвят се за туй по-късно...

Към настоящето не проявяват капка интерес...

А само в миналите спомени се вкопчват непрекъснато...

Но миналото е единствено непоправимо!

И няма нивга да се върне...

Каквото е било – то вече си е отишло...

Защо ли се страхуваме ний бъдещето да прегърнем?

Защото неизвестно никому е неговото тайнствено русло...

Да се научим да живеем точно днес и както трябва!

Защото бъдещето се гради от днес!

Но миналото също нека не забравяме!

Да не изгубваме към него своя интерес!

Да се научим трябва днеска да живеем!

А не да се оплакваме от настоящия си ден...

Животът ни да не премине във разбор на миналото –

в него да не се пилеем!

А бъдещето да не всява страх за утрешния ден...

И нека пием подарените ни дни като прекрасно вино!

На глътки! На почивки! Не като вода!

За да не изгубят те от превъзходната си сила...

И да живеем днес – като за последно!

Защото всяко утре приближава бавно към смъртта...

 

 

 

Елена Найденова - Sun

 

 

Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-179825

 


© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Да се научим да живеем точно днес и както трябва!
    Защото бъдещето се гради от днес!"

    Просто и ясно - като живота!
  • Всъщност, това е рецептата за щастие- да се наслаждаваме на мига "днес и сега" , защото идва момент, в който с носталгия си спомняме за нещо, което не сме оценили на момента. Поздрав!
  • Мъдър стих, Елена - размислящ...
    Поздрави!
  • Поздравления!Наистина си права!Поздрав!
  • "И да живеем днес – като за последно!
    Защото всяко утре приближава бавно към смъртта..."
    Прекрасно си го казала!
    Поздрави, Елена!
Random works
: ??:??