Apr 7, 2013, 8:34 PM

Душа на пияница 

  Poetry » Other
582 1 3

За махмурлука сутрин търси бира –

бутилката изпива на шега.

След час-два пак отвътре му завира

и втора бира гълта на мига.

 

Ядосва се – часовникът дванайсет

кога ще отброи?... Ех, ти, съдба...

И "жулва" две-три бирички, че знай се –

без бира съхне празната уста.

 

Но за обяд купува само водка,

защото е със принципи човек,

пиянството му тихо е и кротко,

а чашките гаврътка тъй –  за лек.

 

Препил от мъка, другите ругае,

че всички те са част от тоз живот,

за който той не иска и да знае:

"нехранимайко" е, "пияница" и... "скот"!

 

Не може вече грам да изтрезнее!

Около него всичко се върти... 

Но кой ли може туй да проумее:

в душата му – пиянската – горчи!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Леле хареса ми, леко закачливо но иронично. Доста неща ми са познати и наистина е тъй. "Но за обяд купува само водка,
    защото е със принципи човек,
    пиянството му тихо е и кротко,
    а чашките гаврътка тъй – за лек."
  • !
  • В пиянство ще лесно забравя предишни неволи и днешни мечти...От алкохола повече боли глава, по малко проблеми се решават!
Random works
: ??:??