Mar 9, 2008, 2:42 PM

Двубой 

  Poetry
826 0 18
 

Лежиш безжизнен в болничната стая,

а вярваше в доброто в този свят,

предчувстваше, че наближава края

на тайнствения дяволски палат.

 

Но дяволът коварно те премаза,

защото не познава що е чест.

Обсебен е от алчност и омраза,

пирува за победата си днес.

 

Той не познава силата човешка

и доблестния, мъжкия двубой,

макар да наблюдава със насмешка,

усеща, че потъва във порой.

 

Искрата на доброто ще пребъде,

ще разгори великия пожар

и твоята усмивка пак ще бъде

разцъфнала с неутолима жар.

 

 

 

 

© Наташа Басарова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??