Apr 23, 2021, 9:31 PM  

Дядо 

  Poetry » Other
327 0 3

Виждам дядо, тъй слаб и угрижен,

на гърба си понесъл дърва.

Стъка печка, попържва, премигва,

над треските навежда глава.

 

Десет внуци го чакат във вкъщи,

наредени на одър снахи.

Няма кой да ги учи, да връща,

щом от пътя се връщат встрани.

 

Дядо пъпле, назад се обръща,

да не би да го вземе смъртта.

Че оттам се никой не връща,

кой, ще гледа толкоз гърла.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??