Jul 7, 2022, 7:54 PM

Дъжд 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, Strict forms
318 1 3

Като шепот в дъжда, 

Думите тихо се ронят

Като шепот в дъжда

Кой ли ме чува сега?

 

Искам да съм спокоен

Да оставя нещата 

Просто да се случват

Но трудно е, толкова трудно е

 

Искам да оставя дъжда да ръми

Да отмива всички тези въпроси, 

Да измива всички съмнения, грижи,

Които се гонят като рояк от комари

 

И други шептят

И искат промяна

Надига се буря 

Буря от всичките шепоти

 

Свткавици, гръмове, удар в гърдите

Сърцето трепва в сладко очакване

Не съм сам, не съм сам!

В бурята много шепоти са с мен

 

И ето случва се!

Ще има промяна

Нещата ще са различни сега

Ще промениме света!

 

Бурята отминава

Всичко е различно

Но…някак си пак е същото

Останал е само дъждът

 

И той ми шепне сега

© Роско Цолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??