Jul 29, 2023, 6:23 PM

Една шепа Живот 

  Poetry
134 2 4

ЕДНА ШЕПА ЖИВОТ

 

... навярно Бог така ми очерта живота между двете крайни дати? –

да дишам с блага Обич към света, във който Той за кратко ме изпрати,

да съм щастлив във всеки литнал миг – и да си вярвам, че ще се повтори,

и в своя ден – по-късичък от вик, да дишам като в шеметна love story! –

не се и чух до днес – веднъж поне! – на черното да кажа, че е бяло,

 

без банков влог, дори без портмоне живея чист! – във мисъл, дух и тяло.

Превалям вече своя дълъг хълм – и скоро ще нахълтам в своя залез –

един безсънен звезден таласъм, подписал се в небето с показалец.

Със риск да ви изглеждам идиот, все тъй ще нижа светлите си рими.

Благодаря! – за шепата Живот, която Господ с Обич отреди ми.

 

26 юлий 2023 г.

гр. София, 12, 35 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??