Aug 23, 2020, 7:37 AM

Ех, майсторе, майсторе... 

  Poetry » Humour
794 3 8

Бях звезда и луна,

дори слънце бях,

коте, мечи, сладка...

бях дори и патка,

е, на галено пате,

но все пак патка... :(

 

Името ми не обърка,

как веднъж не сбърка? ;-)

Хайде, Майсторе,

(че не ти знам името)

изчезвай при други

съзвездия и луни!

 

Когато спомниш си

за мене с името,

ще съм забравила

отдавна твоето.

Ех, майсторе, майсторе,

на друг мярка взимаш,

на теб ти шапката скроили!

© П Антонова All rights reserved.

Блещукат пред очите ми звездички,
какъв ли Муз, ме тъй подкокороса*?
Та до зори играхме си - на жмичка,
а днес стихът съвсем се захароса.
Донесъл беше вино и китара, ...
  1081  16 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??