Feb 1, 2011, 6:01 PM

Epitaph 

  Poetry
840 0 9

Вървя по обърнатите клепачи на мъж,

който спи вкочанен.

В центъра на изкорубената ми ретина.

Изведнъж една ледена шушулка се откъсва,

пронизвайки рамото

на бялата ми като антракс ръка.

Тогава мъжът се събужда и се разтича от гледката.

Aз ослепявам от болката.

После се смея,

плача,

мисля си.

Колко е хубаво да си буден.

И още по-хубаво - сляп

в свят, в който кръвта не трогва никого.

 

 

 

© Йоанна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??