Oct 12, 2009, 12:02 PM

Есен 

  Poetry » Landscape
1127 0 36

 

 

 

 

 

Изрониха се пръстите на времето
във тази есен, молеща за дъжд.
Взривените корони на дърветата
димят в опожарения си сън,
пропит с мъгла от скъсани криле,
с очи бездънни, черни като ями,
в студеното задраскано лице
на вятъра - жестоко издълбани.
Прелива топлината в сиви дни
от тъжния комин на всяка къща,
а вярваха изгнилите врати,
че хората отново ще се връщат.
Утайка от мълчание се стеле,
виси покой от тежкото небе,
а Бог дори не се опитва
мъртвилото на времето да спре.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??