Sep 23, 2022, 11:34 AM

Есен 

  Poetry » Landscape
347 3 12

Отлетели от стрехите бели,
нижат птиците тъжни ята.
Над поля, над села полетели…
и долита след тях есента.

 

И във багри разцъфва гората,
а пък сутрин се крие в мъгла.
После втурва се бурният вятър
и постила килим от листа.

 

С голи клони притихва гората.
Струи хладни пролива дъждът.
Затанцува ли в студ Северняка…
в бели дипли поляга снегът.

 

© Райна Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??