Oct 3, 2014, 9:16 AM

Есента... 

  Poetry » Landscape
364 0 0

 

Есента...

 

Есента- 1

 

В умиращата топлина на есенната вечер

замислен лист подгони ме внезапно,

а Третата орисница предрече

ми битие объркано, превратно...

 

... И макар че по начало същността му

се бунтува,

човекът примирен е в своите недъзи

(или поне умело се преструва),

но упокой във тленноста им търси...

 

... А не върви с паничка да застанеш

на някой подлудял от хора ъгъл-

да просиш радост...

Господи, такава,

с каквато някога

и някого си лъгъл!...

 

Есента – 2

 

Над смълчаната топла вечер

повеяха ветрове есенни

и щедро в узрялата Есен

дъжд заваля от кестени...

 

От лудо летящите дрожди

и въздухът чак прекипява,

разлива се в будните нощи-

упива ме, не изтрезнявам...

 

Позабравено, но познато

блаженство в нощта ме обзема:

и богат съм със есенно злато,

и с предстоящото Време!...

 

... И благодаря на Съдбата

благословила ме със способност:

да мълча насаме с Красотата,

и да се радвам на Живота!...

 

Коста Качев,

Есента

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??