Aug 10, 2022, 8:58 PM

Гарите на миналото 

  Poetry
632 2 3

През гарите зловещи на страха
самичък се преборих да ме има,
когато нямах капка топлина,
когато бях детенце на килима.

Какво ли ми оставаше? Не знам.
Излъгаха, че детството е волно.
Задавяше ме страшният ми срам
и всичките големи бяха болни.

Нелеките проблеми всеки ден
душата ми разбиваха – пихтия.
Усещах, че съм просто развален
от битката за „утре“ и за „ние“.

През гарите зловещи на страха,
когато да се случа не забравям,
прераждам се в искрици светлина
и топлата любов ви завещавам!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??