Aug 26, 2021, 9:15 AM  

Hощ 

  Poetry » Other
489 4 20

Щом мъка ѝ душата набразди
в пиянството самотно, за забрава
не е сама, щом хиляди звезди
в косата ѝ закичени остават.
Понякога е с облачни очи
и капят в мрака съ́лзи и комети,
но някъде и тази нощ мълчи,
поема пише, влюбено момчето.
Едно момиче няма да заспи,
не кацa сън на мокрите ресници,
тъжи нощта в дъждовните липи,
разплакала е всички нощни птици.
Приличат си и тъжни, и сами
безсънието вплитат си в косите,
стихът любовен – в черните тъми,
— Къде са те? – Луната ще попита.
Когато грейне нов окъпан ден,
момчето ще е с тъжното момиче
и в светъл стих, от обич окрилен,
нощта отново ще се заобича.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Нощта е тъмнокоса и сама.
Луната пада в облачни прегръдки.
Изтрила от душата си грима,
си мисля колко празна съм отвътре.
Разсейвам се със силно питие ...
  624  11  31 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??