Заглавието е заимствано от "Минава... Големият кораб минава."
Плътта шупяща, втасал козунак.
В яйце се крие някакъв глупак.
Черупки смачкани едва калцират.
Копнежи в бъдещето те намират.
Един разпъват го, а другите ядат.
Пред Бог безумно мляскат и мълчат.
Усмивки мазни, цели в овча лой
"Христос воскресе", нека само Той.
Любов разменят с мръсните чорапи.
и кални мисли в старите долапи.
Танцуват весели те румба, казачок.
във тях живее гладният мечок.
Вървят на заник сенки дългокраки.
Безкраен залез, времето се клати.
Намокрен в сълзи гърбав калдъръм
и Вяра някъде оставена навън.
Дъждът запръска цветен под дъгата
с налъми тежки чука по стъклата.
Препускат хора гладни по земята.
да плюскат искат в празник за душата.
Малко закъснял седмичен бюлетин :)
© Гедеон All rights reserved.