Jul 9, 2014, 10:47 PM

Идеал 

  Poetry » Phylosophy
408 0 0

Идеал

 

Все пак всеки си отива

и не знам защо това е тъжно,

след него времето застива

и се завърта във окръжност.

 

И колкото и да сме силни,

и колкото и да сме оптимисти,

къде да търсим ний закрила –

след върха нагоре алпинисти.

 

И все пак нещичко остава,

не знам защо това е важно,

сърцата пазят от забрава

и борят времето прокажно.

 

То капе, капе и отмира,

месата му се късат на парчета,

след време някой ги намира

и те обявяват за предтеча.

 

Тогава ти отново се завръщаш,

не знам защо това е странно,

идеи твои някои прегръщат

и връщат се във бъдещето ранно.

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??