ИСТОРИЯ
Не бе животът приятел за мен,
не беше лесен и подреден.
Блъскаше ме във всяка стена,
затваряше ми той всяка врата.
И падах, и ставах,
ранявана бях.
И плаках, и страдах,
напук аз живях.
Детството мое без време отмина,
а моята младост в тегоби премина.
Разчитах аз само на своето сърце
и на своите две неуморни ръце.
И падах, и ставах,
ранявана бях.
и плаках, и страдах,
напук аз живях.
Търсех изход от всеки капан,
но взе съдбата своята дан.
Уроци житейски аз бързо научих
и много плесници по пътя получих.
И падах, и ставах,
ранявана бях.
И плаках, и страдах,
напук аз живях.
Но човекът в мен порасна,
истински, неподправен израстна.
И намери си място в този живот,
място на много усилия плод...
© Ася Жекова All rights reserved.