Apr 7, 2008, 10:25 AM

Изповед пред Дякона 

  Poetry » Civilian
1323 0 19

Изповед пред Дякона

... Народе????

 

Не падам ничком. Нито коленича.

Признавам си пред теб и пред света.

Не три, а триста пъти се отричах

от вяра, от любов и от рода.

 

Купувах и продавах свободата.

Купувах с кръв. Продавах за петак.

През ден - светец. През два, през три - предател.

Това съм аз. И светлина. И мрак.

 

Целувах револвери и разпятия.

Въставах. Бягах. Връщах се за мъст.

Ти бе - Светецът. А пък аз - Проклятие,

разпънало България на кръст.

 

Прости ми, Дяконе! Че бях безсилен!

На мене - недостойния. Прости!

От теб научих да не търся милост.

А прошка за това, че пак съм жив.

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??