Достатъчно е да ме желаеш.
Словото ще те осмисли.
Светлина ще те събуди
и простори ще разкрие
любовта към целостта ми.
Достатъчно е да си силен –
за това е нужна мъдрост.
Мъдростта на цветовете
носят свежестта на утро.
Утрото ще те пречисти.
Път ще търси светлината.
Пътя ти ще е без спирка.
Спреш ли, дълго ще се луташ
в тъмнина и безпросветност.
Пътя ти да е без спирка.
Ще растеш и ще издигаш
мислите си към небето.
Радостта ще е безмерна
в огъня на дните земни.
Радостта ще те окриля!
Без умора ще се трудиш
в лоното на тишината.
Тя ще ти дарява звуци
от душата разцъфтели.
Звуци от вълшебно биле.
С него биле ще лекуваш.
С него ще те припознаят
и за раните в душата.
И за любовта в сърцата.
Хóди, че росата те жадува!
© Стойчо Станев All rights reserved.