Жили жегата като пчела,
хвръкнала от слънчевия кошер.
Слага слънчевите очила
облак, изтъкан от пухкав мохер.
Сламената шапка прегоря,
килната на старото плашило.
Пада сноп, подпален от искра,
в пазвите на житното котило.
Казват, че сега пече се хляб,
а медът узрява в тежки пити.
Вятърът – разрошен и брадат,
огънят разравя със копито.
© Диана Фъртунова All rights reserved.
Поздравления! 🎊