Oct 27, 2022, 7:39 AM

Живот означава Жена 

  Poetry
170 0 4

Вчера, мили другари, ми светна, че животът красиво блести
сред жените – далечни, кокетни – за които ще пиша творби,
докогато сърцето ми диша и се движи смирената кръв.
Тя, Жената, минава и – виж я! – как сломява поредния „лъв“!

Нежен вихър от нея се носи към прекрасно разбрало сърце,
че Любов не задава въпроси, а е бурно душевно море.
Над косите животът е бебе, а небето е бялата гръд,
пред която рисунка на лебед се търкаля тъговно. Без път.

По шосета жената минава. На градина оставя деца.
За съпруга неверен забравя и в сърцето посява мечта:
да си купи червено червило, да отиде на гости в Париж,
да помаха на двора с ветрило, да забрави суетен престиж.

Ще преборим Сахарите боси. Пред очите ще грейне вода.
Ще живеем без много въпроси и ще пеем за тук и сега!
Края скромно желая да спретна. Ще го кажа, оголил душа.
Вчера, мили другари, ми светна, че Живот означава Жена!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??