Feb 10, 2021, 8:16 AM

Животът е илюзия за щастие 

  Poetry
180 1 3

Числа и цифри. Цифри и числа.
Това ли е животът ни, приятели?
Нима сме се родили под звезда,
която не сияе за мечтатели?

Нима сме се загубили в деня –
сами и озверени като хищници?
Нима сме подчинени на глада
и леки тържества, които пищни са?

Нима страхът, извечният ни враг,
душевните ни рани ги дълбае?
Омразата подлага тежък крак
и винаги за всекиго е краят.

Числа и цифри. Цифри и числа.
Нуждаем се от истинско участие.
Надявам се това да е лъжа...
Животът е илюзия за щастие?

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??