Избори:
Вдигни глава, народе,
гласът ти нека загърми!
(Върнеш ли се в обора,
разкъсай черната овца!)
По български:
Гилотината те призовава.
Изправи се и достойно
посрещни съдбата си!
(Е, да мине първо любовта?)
Информационно затъмнение:
Откак се помня, все
сме скитали на сляпо.
Ала, уви, очите си сами
поискахме да избодем.
Бъдеще:
Когато тишината ни обвие
и стихне майчиният плач,
ще измием ръце и души
с кръвта на децата си.
© Александър All rights reserved.