Jan 11, 2020, 12:12 AM

Коте 

  Poetry » For kids
1201 0 3

Имам нова дружка –

малко коте сиво,

дето хич не слушка

и е тъй игриво.

 

Иска все да тича

и белѝ забърква.

Добре, че обича

и кротко да мърка.

 

И щом се умори

мъничката душка,

в ръцете ми добри

идва да се гушка.

 

Колкото чаровно,

пъргаво и диво,

толкоз е гальовно

котенцето мило.

 

С ласки го дарявам,

то преде и мърка

и тъй му прощавам

каквото да сбърка.

 

© Ангелина Михайлова All rights reserved.

The work is a contestant:

Моят домашен любимец »

15 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??