Oct 20, 2009, 12:29 AM

Котел - моето градче 

  Poetry » Other
679 0 13
Котел... моето градче    
         
Историята твоя всеки знае.    
Берон,Раковски,Врачански и...  
тъй много са оставили следите  
на знание,на дух и на мечти.    
За всички тях - дълбок поклон!  
................................................  
Сега аз, мъничка прашинка    
от този космос там,      
за въздуха ти, който дишам,    
за силата, с която ме зареждаш...  
За гледката на борови гори,    
за оня девствен сняг по Баба Вида,  
за уличката, моята любима,    
запазила се отпреди.    
За детския ми смях, останал    
по склона, спускайки се със шейна,  
за първата любов голяма,    
която там ме сполетя.    
За толкова и още много, много...  
не мога да ги изброя...    
Сега аз искам само...    
да кажа ти - градче любимо, мое...    
Благодаря!      

© Мариана Вълкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??