Feb 3, 2023, 7:21 AM

Крадец 

  Poetry » Other
273 1 5

Откраднах си слънце от изгрева ален,

да имам когато е тъмно навън,

когато съм буден и малко нажáлен,

когато не идва проклетия сън.

 

Откраднах си вятър от морския бриз,

да имам когато е зима навън,

когато съм треп и когато съм лист,

когато съм стон и когато съм звън.

 

Запазих си обич от стара любов,

да имам за спомен, да имам за лек,

да бъда орисан, да бъда готов

когато ме срещне в другия век.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??