Feb 27, 2020, 10:19 AM

Крилата на демокрацията 

  Poetry » Civilian
665 1 2

„Дай на тези, които обичаш криле, за да летят; корени, за да се върнат и причини, за да останат.”
(Автор: Далай Лама)
*
КРИЛАТА  НА  ДЕМОКРАЦИЯТА
Автор: Величка Николова – Литатру


Тук снежинки прехвърчат навън.
Връхлетя ни живот – много труден.
Не звучи днес камбанния звън
от параклиса срутен, безлюден.
На стената в дома ни виси
малка, стара, безмълвна икона.
Тя ни гледа със слепи очи –
непричастна и глуха кокона.

Ти се стягаш беззвучно за път.
Аз ти шия криле с моите сълзи.
Знам, отчаян ще тръгнеш отвъд –
в свят незнаен и може би – вълчи.
Аз оставам във родния свят
с нешето чедо – едничко, невръстно.
Ще го ръси тук ябълков цвят,
а България ще му е кръстник!

Любовта ми към теб ще хвърчи.
Аз в гнездото за теб ще лелея.
След годинка – синът ще търчи,
а аз радостно ще му попея!

Днес се ронят целувки от мен.
Ще ги пратя в писмо да те топлят.
Щом се върнеш, ще си запленен
от сина ни, играещ със топка.
Ще живеем под родно небе.
Родно слънце над нас ще се рее…
Петгодишният син ще расте,
мир и труд с благодат ще се леят!

Литатру

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??