Jan 14, 2020, 8:44 PM

Криле и корени 

  Poetry » Phylosophy
1236 1 5

"Има само две трайни неща, които можем да се надяваме да завещаем на децата си.

Едното е корени, а другото криле."

Джон Кехоу

 

Отрязаха крилете ми. В зародиш.

А корените - може би изгниха.

Не пожелах черупка, за да се затворя

и може би, понеже съм без корен –

морето много силно ме привлича.

 

Не мога ли да плувам? Ще се уча!

Във водата първо, после и в живота.

То плуването – на летеж прилича.

А корените? Тях ще ги отгледам.

 

С Любов ще ги създам и  с упоритост,

да може дъщерите ми след време -

криле да имат,  със които

спокойно от гнездото да отлитат.

И корени, където да се връщат,

когато от земите чужди се преситят.

 

 

бележка на автора: Стихотворението не е написано за Предизвикателството. Първата му публикация извън сайта "Откровения" е на 15,12,2019 год. 

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??