Dec 5, 2008, 2:26 PM

Крясък 

  Poetry
570 0 7

в ръцете ти

спомени изсипвам -

мои са,

не са живяни

с теб,

а с мечтата ми,

която пак

към мен

ще ги върне -

в тях е твоето отсъствие...

 

скреж бисерен

към теб завръщам,

пътека чиста

към мен -

оставаш в себе си -

там е моето отсъствие...

 

листенца разгръщам

на цвете

и тайно писмо

диря

и мъх зелен

от ласка,

размита от отсъствие...

 

въздишка

на сухо лято

и жажда -

където отида,

там

те е имало -

с моето отсъствие...

 

листата есенни

стъпки бележат,

завръщам ги

в себе си -

жълти  червени кафяви -

мечтата набъбнала

догонвам, при едно отсъствие...

 

... а някой обичаше есенни листа...

 

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??