Feb 19, 2021, 12:25 AM

Къде са гласовете ни юнашки? 

  Poetry
259 1 5

Ще пия ли следобедно кафе?
Ще пиша ли по пясъка с любима?
Ще тича ли наоколо дете –
или това са просто сухи рими?

Ще ходя ли на работа с искра?
Ще бъда ли за някого полезен?
Ще водя ли живота за ръка –
или ще съм изкуствено любезен?

Ще мога ли веднъж да прелетя
оттатък Океана и да видя
проблясъка на другата среда
и родният ми дом да стане свиден?

Ще има ли утеха за душá,
разпъната в словесните простори?
Дали не ми отнеха младостта?
Ще мога ли за нея да се боря?

Остана ли ми сила да вървя
и вечните проблеми да решавам?
Стоманена, пристига вечерта
и сива самота я придружава.

Затваряме живота – катинар!
Завиват ни мечтите сиромашки.  
Погиваме и нямам коментар!
Къде са гласовете ни юнашки?!...

 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??