Apr 25, 2010, 8:08 PM

Кълвачови неволи 

  Poetry » For kids
875 0 31

 

  

 

Днес кълвачът – лекар горски,

купи куфар, дрехи, бански,

па извади нов паспорт –

ще пътува на курорт.

Че омръзна му в гората,

без почивка да се труди,

червейчетата изпод кората

да измъква, да се чуди –

тази работа комай

няма хич да има край.

В градски парк нае си вила –

десет дни ще сбира сила.

После купи си билет

за първа класа в самолет.

В парка градски долетя

много късно през нощта.

Колко тихичко е вън,

той потъна в тежък сън.

Скоро утрото настъпва

и кълвачът наш изтръпва.

Бре че шум и олелия,

как попадна той на тия

страшни камиони и коли,

сякаш стършели са зли!

Стържат те и бръмкат страшно,

и мирише  тъй ужасно!

А едно момче с прашката

го удари по опашката.

Кълвачът грабна си багажа,

без да се обръща даже,

хич не търси самолет,

сам политна той напред.

Стигна в своята гора,

даже никъде не спря,

не му трябва парк в града,

тук си има тишина.

И до днес, деца, в гората

той лекува дървесата.

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??