Oct 22, 2016, 11:53 AM

Към моята дъщеря 

  Poetry » Other
937 1 1

 

Към моята дъщеря 

 

За първи път когато те видях,

сърцето ми от радост онемя,

в ръцете си как само те държах,

ти мила, моя, скъпа дъщеря. 

 

За първи път когато ме погледна,

очите ми изпълни със сълзи,

и сякаш в мен душата ми възседна,

трона на щастливите бащи.

 

За първи път когато се усмихна,

леда във мене разтопи,

 бурята в сърцето ми утихна

и моят свят се промени.

 

Сега ти спи във коша сладко,

а аз ще пазя тебе през нощта,

защото, мила, истинският татко,

 до края бди над свойта дъщеря.

 

Иван Христов Бодуров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??