Apr 19, 2024, 7:36 AM  

Лопатка лунен прах 

  Poetry » Strict forms
99 2 2

ЛОПАТКА ЛУНЕН ПРАХ

 

– сонет –

 

... под черното чергило на нощта

увисват – мокри, старите афиши,

сигнали от звездите ли чета? –

очета на мишлета в дупки миши,

 

Вселени – и Галактики безчет,

нима във мен се взират със надежда,

че някой ден ще заплета в сонет

Космическата кукувича прежда?

 

Каквато песен имах, я изпях! –

не ми остана нищо премълчано.

А мраковете свои утре – рано,

 

ще ги ошетам с кротост на монах...

Животът е лопатка лунен прах,

насметен под черджето разтъкано.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Животът е безценен дар от Бога, който се дава на нас един единствен път! Изживей го щастливо и продължавай да радваш своите читатели с хубави стихотворения!
    Бъди здрав и благословен!
  • Възхитително!
Random works
: ??:??