Да те науча ли на светлина?
Излез от сянката на „кой какво е казал”.
Изтърка си обувките в нощта,
да бягаш в тъмното. Защо на светло лазиш?
Излез с високо вдигната глава.
Да, вярно е – не я секат склонена.
Но истинската, нужна светлина
не е в краката ти. Там тя е отразена.
Недей потъва сам във нечий мрак.
Дадеш ли му очи, ще ги погълне.
Щом притъмнееш, две светулки в впряг
в сърцето ти пак светлото ще върнат!
© Мартин Спасов All rights reserved.