Jun 17, 2017, 12:46 PM

Люлка 

  Poetry
371 4 9


Нито зъл, ни добър се люлее светът,
като детство, което не свършва.
Ту се вдига високо до Млечния път,
ту в безсилие пръстчета кърши.

 

Изначално щастлив и блажено неук
е готов всичко свое да дава,
но внезапно почти, даже сякаш напук
пощурява съвсем вироглаво.

 

И тогава греши, но нали е дете,
на децата и Господ прощава.
И люлее света ни, додето растем.
Но защо ли порастваме бавно?

 

Нещо много трагично навява тъга,
нещо чисто все още живее.
Нито зла, ни добра е онази ръка,
дето люлката още люлее.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??