May 1, 2007, 10:55 AM

Малките май са пораснали... 

  Poetry
624 0 4
 

Малките са вече пораснали,

Целуват се вече като големи

И мислят за големи неща...

Само ние май не сме още разбрали

Че вече не са малки деца...

Малките са вече пораснали

Или  не са чак толкова малки?

Действат прибързано според нас

И опасно дори,това ясно е,

Но такива са нещата в този час.

В часа на нощта,

Когато излизат по гаджета

Увлечени в страстта

Която на всички позната е....

Стоим до късно и не заспиваме,

Макар че си налагаме да сме спокойни,

Вечерен час никой не спазва днес

Можем да спорим за това обстойно...

Трябва да има правила,така е,

Но  и в цялата държава,

За правила и закони всеки нехае,

Дори и тези,които ги създават!...

Семейството е най-важната частица

На нещото наречено държава...

И може би от всички нас зависи,

това,което край нас днес става.

Но как  от децата да искаме

Неща,които ние не спазваме?

Затова стоим будни

и не заспиваме!

Чакаме ги да се върнат!

Малките са вече пораснали

Време е да пораснем и ние

Защото живота прекрасен е

И трябва докрай да се изпие!

Като надигната чаша от вино

Или нектара от праскови

И дори да не желаем силно,

Нещата вече са  станали!...

 

 

 

 

© Живко Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • По-хубавото е че лудориите безумно ти липсват.Лошото е че не би си ги позволил. Това не е порастване, а съобразяване. Все пак не плащаме данък обществено мнение.
  • Така е
    Поздрав!
  • смислено и точно
  • А как ли и ние сме притеснявали нашите родители
    Малките са вече големи, нека ги подкрепяме!
Random works
: ??:??